Nieuws gefilterd op Zorgverzekering

Minister Schippers, schaf budgetpolis af

GroenLinks wil dat minister Schippers snel een einde maakt aan de budgetpolis. De door minister Schippers beloofde keuzevrijheid in de zorg werkt niet: veel mensen nemen een budgetpolis, omdat ze een duurdere polis niet kunnen betalen, of verstrikt raken in de keuze uit de meer dan 1.000 polissen.

Lees verder

GroenLinks: wees solidair met transvrouwen

Vandaag praat de Tweede Kamer over het basispakket van zorgverzekeringen. Voor GroenLinks is solidariteit binnen ons zorgstelsel belangrijk. Solidariteit met iedereen welteverstaan. Nu is het namelijk zo dat transgenders behandelingen voor secundaire geslachtskenmerken niet vergoed krijgen. Wat GroenLinks betreft is dat onwenselijk. Wij roepen de minister dan ook op deze behandelingen wel in het basispakket op te nemen.

Lees verder

Maak einde woud aan zorgpolissen

GroenLinks wil dat minister Schippers haast maakt met het beperken van het aantal polissen voor zorgverzekeraars. Wat GroenLinks betreft mag de budgetpolis geschrapt worden en moet een verzekeraar alleen maar één natura- en één restitutiepolis aanbieden.

Lees verder

Verschuif macht van zorgverzekeraar naar wijkverpleegkundige

Goede zorg op maat

Niet zorgverzekeraars, maar zorgverleners en patiënten moeten voortaan samen bepalen wat goede zorg is. Dat stelt GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman vanavond voor in het Kamerdebat over de status van de zorghervormingen. Zorgverleners geven aan te weinig tijd over te houden voor het verlenen van goede zorg, vanwege al de verantwoording waar zorgverzekeraars om vragen.

Lees verder

GroenLinks wil helderheid over koopkrachtgevolgen plannen Schippers

GroenLinks wil dat er duidelijkheid komt op de koopkrachteffecten van de plannen van minister Schippers voordat de Tweede Kamer daarmee instemt. Volgens Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet is onduidelijk hoe de plannen van Schippers financieel zullen uitpakken. Zij heeft veel vragen bij de financiële onderbouwing en consequenties van de nieuwe zorgplannen van minister Schippers. Zij vreest voor een stijging van de zorgpremies en wil dat het kabinet de voorstellen laat doorrekenen door het Centraal Planbureau (CPB) op de koopkrachteffecten en budgettaire gevolgen.

Lees verder