Nieuws van Bas Eickhout

Eickhout bereikt deal om dumpen van afval op zee tegen te gaan

Plasticflesjes in water

Het Europees Parlement en de EU-landen hebben woensdagavond afspraken gemaakt voor nieuwe wetgeving over scheepsafval. Europarlementariër Bas Eickhout was betrokken bij de totstandkoming: “Deze wetgeving zorgt ervoor dat schepen geen financiële prikkeling meer hebben om afval in zee te dumpen. Een fantastische stap in de strijd tegen de plastic soep in onze zeeën.”

Lees verder

Vetorecht bij belastingontwijking speelt multinationals in de kaart

“Weer laten de ministers van Financiën van de EU-landen kansen lopen om grote techbedrijven, net als iedereen, fatsoenlijk belasting te laten betalen”, dat zegt Europarlementariër Bas Eickhout nadat de achtentwintig ministers er dinsdag niet in slaagden om een akkoord te bereiken over het voorstel van de Europese Commissie voor een belasting op digitale diensten.

Lees verder

Bas Eickhout gekozen tot lijsttrekker van de Europese Groenen

“Ik sta voor verandering. Voor een Europa dat investeert in mensen en klimaat.” Europarlementariër Bas Eickhout is zaterdag in Berlijn gekozen tot lijsttrekker van de Europese Groenen. “Het is tijd voor verandering. Ik ben voor een sterk Europa, maar dat moet er weer zijn voor de mensen die er leven, wonen en werken. Een Europa dat ook een vuist maakt tegen klimaatverandering. Voor dat Europa ga ik me inzetten.”

Lees verder

Milieucommissie scherpt EU-regels wegwerpplastic aan

Plasticflesjes in water

De milieucommissie van het Europees Parlement scherpt de wetsvoorstellen voor het aanpakken van plastic voor eenmalig gebruik verder aan. “Er lag al een goed voorstel van de Europese Commissie op tafel”, zegt Europarlementariër Bas Eickhout, “maar vandaag maken we duidelijk dat het nog ambitieuzer moet. De plastic soep schreeuwt om fikse maatregelen.”

Lees verder

Pagina's