Nieuws gefilterd op Persoonsgebonden budget

Stel pgb’ers schadeloos

Zorg  op maat voor iedereen

Staatssecretaris Van Rijn moet de kosten vergoeden van zorgverleners en mensen met een persoonsgebonden budget die in de problemen zijn gekomen doordat ingediende rekeningen niet, niet helemaal of te laat zijn uitbetaald door de Sociale Verzekeringsbank. Dat vraagt Linda Voortman vandaag in het debat over de problemen bij de Sociale Verzekeringsbank.

Lees verder

Verlenging noodmaatregel uitbetaling pgb’s

De Tweede Kamer wil dat de declaraties van pgb-houders de komende drie maanden gewoon worden uitgekeerd, ook als deze niet getoetst zijn aan een zorgovereenkomst. Een motie van GroenLinks en D66 die daartoe opriep werd vandaag aangenomen. Daarmee pleitte een meerderheid voor verlenging van een noodmaatregel die staatssecretaris Van Rijn heeft ingesteld om de problemen met uitbetaling van pgb’s op te lossen.

Lees verder

GroenLinks wil excuses van Van Rijn om chaos met pgb’s

Goede zorg op maat

GroenLinks wil dat staatssecretaris Van Rijn excuses maakt voor de chaos met uitbetalingen van persoonsgebonden budgetten (pgb’s). Morgen moet de staatssecretaris zich verantwoorden in de Tweede Kamer. Ellemeet wil van de staatssecretaris een heldere uitleg hoe het zo mis heeft gegaan en wat hij gaan doen om de zaken bij de Sociale Verzekeringsbank op orde te brengen.

Lees verder

Snelle oplossing nodig voor chaos met Pgb

Decentralisaties zorgverlening en menselijke maat is de hoeksteen van sociale zorg

GroenLinks-Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet maakt zich grote zorgen over de problemen met de uitbetaling van een groot deel van de persoonsgebonden budgetten. Door de chaotische situatie die is ontstaan bij de Sociale Verzekeringsbank dreigen tienduizenden individuele zorgverleners financieel in de knel te komen omdat zij hun inkomsten over januari te laat ontvangen. Ellemeet wil van staatssecretaris Van Rijn de garantie dat alle zorgverleners die werken voor PGB-houders hun lonen tijdig uitbetaald krijgen.

Lees verder