Nieuws over Nevin Özütok

Maak duurzaamheid verplicht criterium bij aanbestedingen

Duurzaamheid moet een verplicht criterium worden bij aanbestedingen. Dit stelt GroenLinks dinsdag in het debat over de begroting Binnenlandse Zaken. De aanbestedingswet geeft overheden op dit moment te veel vrijheid bij het invullen van duurzaamheid en het begrip ‘maatschappelijke waarde’. Uit onderzoek blijkt dat bij aanbestedingen nog amper rekening wordt gehouden met duurzaamheid. Daarom moet er een wettelijke plicht komen om duurzaamheid in aanbestedingen mee te nemen.

Lees verder

Zonnepanelen voor de koning

De koning moet zonnepanelen kunnen plaatsen op Huis ten Bosch en andere paleizen. Dit stelt GroenLinks-Tweede Kamerlid Nevin Özütok vandaag bij de begrotingsbehandeling Algemene Zaken. De koning heeft tijdens een werkbezoek in juli aangegeven graag zonnepanelen op paleis Huis ten Bosch te willen, maar te stuiten op ingewikkelde regelgeving. GroenLinks vraagt premier Rutte als verantwoordelijke voor het koninklijk huis de koning de helpende hand te bieden.
Lees verder

Kabinetsreactie op verzoek sociaal minimum op Caribische eilanden beneden de maat

GroenLinks vindt de kabinetsreactie op het verzoek een sociaal minimum in te stellen op de Caribische eilanden beneden de maat. Dit stelt Kamerlid Nevin Özütok vandaag in een overleg in de Tweede Kamer. De overheid moet er alles aan doen om een einde te maken aan de grote armoede in Caribisch Nederland. Dat het kabinet het sociaal minimum als mogelijke ‘stip op de horizon’ ziet voor 2020, is voor GroenLinks absoluut onvoldoende.
Lees verder