Nieuws gefilterd op Marktwerking in de zorg

Tijd voor definitief verbod winstuitkering zorgverzekeraars

Deze week is de plenaire behandeling van het wetsvoorstel over het verbod op winstuitkeringen door zorgverzekeraars van de PvdA, SP en CDA.  Deze wet verbiedt zorgverzekeraars om winst uit te keren aan de aandeelhouders. GroenLinks steunt dit van harte en doet daarbij voorstellen om het wetsvoorstel nog verder aan te scherpen.

Lees verder

Leg macht zorgverzekeraars aan banden

Goede zorg gaat om mensen

GroenLinks wil de macht van zorgverzekeraars aan banden leggen en schijnkeuzevrijheid in de zorg terugdringen. Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet zal daarvoor vandaag een aantal voorstellen doen in het Kamerdebat over zorgverzekeraars. Zo wil ze het aantal polissen per zorgverzekeraar beperken en een verbod op de budgetpolis.

Lees verder

Wat vindt GroenLinks van de vrije artsenkeuze?

Het kabinet was dagen in crisisoverleg nadat de Eerste Kamer niet akkoord ging met het inperken van die keuzevrijheid. Het wetsvoorstel van minister Schippers waarin de vrije artsenkeuze wordt afgeschaft werd door de eerste kamer verworpen. Ook GroenLinks stemde, zowel in de Tweede Kamer als in de Eerste Kamer, tegen deze wet, omdat wij keuzevrijheid van patiënten belangrijk vinden en en geen tweedeling in de zorg willen.

Lees verder