Nieuws

Kamer verhoogt boete voor niet verstrekken landenrapport

De Tweede Kamer heeft vandaag op initiatief van GroenLinks een belangrijke stap in de strijd tegen belastingontwijking genomen. Een meerderheid schaarde zich achter het voorstel van GroenLinks Tweede Kamerlid Tom van der Lee om de boete opgenomen in de 'country-by-country reporting' te verhogen.

Lees verder

Kamer vindt komst Eritrese toppoliticus onacceptabel

De regering moet actie ondernemen om te voorkomen dat Yemane Gebreab, de tweede man van het regime in Eritrea, een jongerencongres in Nederland toespreekt. Dat wil een Kamermeerderheid, die op initiatief van Bram van Ojik vragen stelt aan minister Koenders van Buitenlandse Zaken. Vanochtend berichtten OneWorld en radioprogramma Argos over het congres, dat komend weekend wordt georganiseerd door de Eritrese jongerenpartij YPFDJ.

Lees verder

'Zorg voor duidelijkheid bij afhandeling schade gaswinning'

Vandaag gaat de Tweede Kamer op initiatief van GroenLinks en D66 in gesprek met de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) over de gevolgen van de gaswinning in Groningen. Liesbeth van Tongeren wil weten of de veiligheid van de Groningers naar het oordeel van de OVV is verbeterd. Ook wil Van Tongeren in het gesprek de visie van de OVV helder krijgen op de verhouding tussen de schadeafhandeling en de rechtspraak in Nederland.

Lees verder

Pagina's